Tuesday, July 5, 2011

Lambatnya

Assalamualaikum...

Biasa pergi kedai makan?
Cepat atau lambat diaorang menyiapkan makanan anda?

Semalam terbaca kat page Oh!Media, ada orang tak puas hati kat sebuah kedai makan kat area2 Port dickson.
Katanya, dah 30 minit tunggu tapi tak sampai2 makanan yang dipesan.
Haih!!!
Bila ditegur, orang kedai tu buat xtau je.



Aku pernah mengalami situasi sama dekat sebuah pulau di Malaysia ni.
 Punya lama tunggu makanan siap tapi habuk pun xde.
Last2 cancel order.
Yang peliknya orang tu boleh lega pelanggan cancel order.
HAI, mahu berniaga ke tak ni?

Pelik la kan, macam mana benda ni boleh berlaku.
Tauke tak bayar gaji ke?
Tak pun saja buat hal sebab Tauke xde time tu.

Harap2 benda2 macam ni tak berlaku lagi.
Hati pelanggan kena la jaga.
Nanti pelanggan lari, mana nak datang untung.
Betul tak?



12 comments:

ZWAN SABRI said...

Tetiba tringat plak time makan kat Melaka ritu.. hampir sejam lebih tunggu makanan.. sampai mak bapak akumaki orang tu sbb tunggu lama sangat.. dah tu, bila dapat makanan plak, ada banyak plak yg kurang.. masinla, x cukup inila,itula.. HAHA

MySuaraBlog: Fakta atau Auta?

syrupmasin said...

Terima kasih kerana memberi komen.
Kalau ada kelapangan saya akan membalas komen anda.
kalau saya tidak membalas tak bermakna saya tidak membaca komen anda.
Terima Kasih sekali lagi kerana sudi memberi komen di sini. :)

syiela said...

saya pun pernah kena tgu punya lama x sampai2 juga.Lastly bila mknan smpai km blah dr kedai tu supaya lain kali org lain x perlu tgu lama2 :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

skang neh kat kedai makan kita kena layan pelayan/peniaga mcm raja..kalau x kang dapat mknn ala-ala kfc tapak kasut lak hehe..

sara zainol said...

hal ini selalu berlaku. ini maknanye peniaga itu malas nk layan customer. ni mmg xda konsept 1st come 1st serve. hehe :)
~ i xpernah alami lg problem seperti ini,hope xberlaku la~

Awan said...

zwan: Tu la laen kali jgn maki2...haha

saleh: haha...xbleh blah la ko ni.

syiela: biasanya org buat mcm tu, sbb nk bg pengajaran..hehe

Rina: hehe...meloyakan

Sara: hrp2 xpernah berlaku kat sara, sbb mmg menyakitkan hati..:D

ayie said...

hahaha..

terasa plak.. ayie skang keje part time air.. tp lom cekap nak buat air.. tapi sellau paling lama 10 minit la buat air..huhu

Awan said...

hehe...xde niat pn nak tuju kat sesiape..tapi 10 minit tu ok la drpd 30 minit :D

CintaKhadijah said...

sy lg la bengang.. nak dekat sejam tunggu baru cakap bawang da habes. padahal xde pelanggan lain pon kat situ.. panas ati betol la..haih.. tetibe na bengang2 kat blog orang kan? hahaha

Awan said...

hehe...xpe, anda bebas memberi komen...:D

Najah SHakiLa said...

towkeh kedai menolak rezeki..:)
ramai sangat agknya..sampai tak terlayan..~

norinaomar said...

ni lah masalahnya dengan peniaga melayu..kalau tak laku dikata kena bomohlah..please laa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...