Tuesday, July 12, 2011

Kalaulah...

Assalamulaikum...

Kalaulah lah hidup ni macam dalam filem atau drama kan best.
Tengah feeling2 gembira atau sedih, tiba2 ada background music yang meruntun jiwa.
Pastu walau apa pun keadaan atau rintangan kita mesti berjaya akhirnya.
Awek2 dan Hero2 yang cantik dan kacak mesti selalu terpikat kat kita walaupun muka kita tak seberapa.


HAIH!!!!
(mengeluh)

Tapi kita kena berpijak di bumi yang nyata.
Tak semua indah pada hakikatnya.
Tengoklah kehidupan artis di luar filem.
Lebih kurang macam kita jugak.
Tak lari dari masalah.

SO?


Teruskan hidup anda dengan strategi yang betul.
Jangan asyik nak complain tapi diri sendiri tak betul.
Ramai yang cakap kita ni kuat complain dan mengkritik, tapi hakikatnya kita tak tahu apa2 pun pasal benda tu.
Sebagai contoh, kita kritik kenapa jambatan mahal sangat sampai perlu 7 juta.
Padahal itu memang harga standard.
Nampak?
Penuhkan ilmu di dada dahulu atau tanya orang lain yang lebih pakar sebelum membuat kritikan.
Jangan terlalu ikut emosi.
Fahami situasi yang berlaku.
Jangan mudah terpedaya dengan omongan manusia yang berkepentingan.
Siasat dahulu baru bertindak!!!
cewahhhhhh
huhu 

Dari meja penulis: 
Tiba2 teremosi plak.huhu 
(jangan tiru aksi ini)

10 comments:

LeLy shuhada shaari said...

pasaipa tak bgtaw nak feelin2..bleh den duk nyanyi kak blakang ekau..hahaha

Awan said...

hehe...lagi la x feeling kalo mcm 2

ZWAN SABRI said...

Hidup kita ni memang satu drama la.. Kitala pelakon drama kita sendiri..
Amboih hang, demand sangat nak ada music background bagai.. HAHA

MySuaraBlog: Tabik Springlah Sama Pakcik!

Awan said...

haha...biasa la, nak mcm hindustan ckit

Anne Nurain said...

kalau la idup ni mcm hero heroin dlm movie n drama, hepi ending ja slalu kan.. ^__^

echaRierie said...

wahh..teringin plak ade b/ground music time taip komen ni..

btw, sy xde komplen xde..haha :)
komplen utk diri sdri tue byk kali buat kot..haha

syiela said...

wah2.. kalau sedih keluar music sedih.mmg feelinglah tapi bahaya jugak kang sedih tu skit ja.dgr je music over sedih pulak nanti

KizZ said...

Aish emo semacam je nih...ce citer apa masalahnya...ce cite ce cite..

sara zainol said...

dr kisah kihipupan kita diadaptasikan kedlm filem dan drama. hidup ini mmg indah :) jika kita pandai mencorakkan nya. penuhkan diri kita ngan ilmu, kekal kita akn berjaya dunia dan akhirat :)

Adam Idris said...

hehe bahagian atas tu kelakar
ermm betul tu jangan emosi
orang cakap
seorang pemimpin yang baik tidak selalu beremosi
ada kaitan x? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...