Saturday, August 13, 2011

Mukabuku oH Mukabuku

Assalamualaikum.


Facebook dah tak macam dulu.
Macam2 perubahan telah berlaku.
dari chatboxnya sampai la ke wallnya.
Sampaikan orang nak post entri kat wall group pun dia nak tunjukkan.
Penuh wall ngan notification aku.
HaHa
Akhirnya, diri ini yang malas nak explore benda2 kat dalam Facebook,
telah menggigihkan diri mencari cara2 nak hilangkan or hide benda yang tak perlu.
Lambat betul kan aku tau bende2 macam ni?
Dulu email aku penuh mesej dari facebook je.
Sekarang tak lagi setelah jari aku mulai rajin meng'explore' apa yang ada di facebook ni.

Ada satu lagi yang aku perasan kelainan di Facebook ni berbanding zaman dulu.
Dulu sebab utama aku suka mengenai facebook ni adalah 
kerana user menggunakan nama sebenar mereka.
Siap nama bapa lagi.
Sekarang macam2 nama ada.
Pencinta Wanita la, President Ketapang la, Penggali kubur la. ape la. 
Tak kurang juga yang memendekkan nama,
Zaleha jadi leha, Sufian jadi pian.
(tapi ni ok la dari tukar terus nama)
Walaupun x semua tapi ramai gak yang buat.
Biasalah, zaman berubah...

5 comments:

echaRierie said...

owh..sgt jrg bkk chat tue..hehe..mls nk on9..
fb mmg byk berubah cuma kaler je maintain..haha..
btw, nama sy pun bkn nama btl..nama echa jgk..

sara zainol said...

sara juz buka je fb skrg.. tgk statu.. chatbox? sometime je bikak.. haha :)

ZWAN SABRI said...

tula pasai.. aku menci fb lani.. tambah2 chatbox dia.. HUHU
fb tak privacyla skang..


MySuaraBlog: Lelaki Pun Kena Kanser Payudara

syrupmasin said...

haha..betol2..dpt tgk status lame2..kenangan :D

cik sakdi said...

ehh,,kalu kite xgune name tu,semua xtau kite punye name sebenar. hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...